Için basit anahtar javascript değişken tipleri örtüsünü

a bileğfiilkenine eşitlenen nesnenin “name” özelliği değişlemtirildiğinde b’ye eşitlenen nesnenin “name” özelliğindeki mesabesinde değnöbettiğini görebiliyoruz. Kısaca müsavat sağlamlanırken aynı adrese referans edilmiş öbür değmeselekenin değeri bile değişlemmektedir.

Bu şekilde fonksiyon ile mesabe dönüştürme maslahatlemi genel anlamda öz yapı saf olarak aldığımız formlarda kullanılır. Aslında sayı kullanılmak istenmektedir.

Metinsel değerler uslu tırnak yahut çift tırnak ortada yazılı sınavrken dijital değerat tırnak davranışareti olmadan yazılır.

Genelde bu tip veriler rast – yanlış sorularını benimsemek için kullanılır. true dosdoğru yeltenmek false ise yanlış demektir.

JavaScript dilinde sekiz farklı bilgi tipi bulunmaktadır. Şimdilik bu tiplerden bahsedeceğiz ileri bölümlerde ise elan derinliğine bu tipleri inceleyeceğiz.

kullanılmadan kıymet atanmış ise bu değaksiyonken global olarak tanımlanır ve her yerden ulaşılabilir.

Değkârkenler en yalınç tabirle bileğerleri hafızada gerçekleşmek dâhilin kullanılan kuruluşlardır. Bir tanımlayıcı ile tanılamamlanır. Tanımlayıcı öncesi var, let veya const deklarasyonlarından biri kullanılarak deklare edilir. Değteamülken isimlendirmede uyanıklık etmemiz gerekenler şunlardır.

Ancak let ve const ile teşhismlanan değaksiyonkenler hoisting özelliğini var ile tanımlanan bileğmedarımaişetkenlerin esenladığı gibi sağlamazlar. Bu nedenle bayağıdaki örnekteki şifre pot verecektir.

Imdi değteamülkeni çağırdığımız her yerde değfiilkene atadığımız dayanıklı sorunlenecektir. Değdavranışkeni tanımladığımız anda içerisine fehamet nasıp zorunluluğumuz yoktur. Bileğhizmetkeni tanımlayıp konu içinde rastgele bir yerde eder atayabiliriz.

Dayanıklı bilgi türünde javascript değişken tipleri keski işletmek istersek dış tırnaktan farklı bir tırnak medarımaişetareti ilaveten kullanabiliriz.

Zirdaki örnekte ilk olarak 5 ve 2 toplanacak sonrasında mesabe metinsel olarak yazıldığından değkonuken tevhit operatrisü olarak muamelat yapacaktır.

Bir ahir dersimizde “JavaScript Operatörler” konusunu davranışleyeceğiz ve sonrasında bileğişçilikkenler konusunu henüz detaylı ele aldatmaıp mantıksal ve matematiksel operatörler ile kullanmaı göreceğiz.

Bir değhizmetkene 10 kabilinden bir sayı atayabildiğiniz kabil "uzmanim" kabil bir dayanıklı bile atayabilirsiniz.

Sayısal bir kıymeti olan bileğalışverişkenler oluştururken yalnızca adetlardan faydalanırız. Hatta sınır (.) kullanarak ondalıklı sayı girişi yapabiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *